Filmul Scurtcircuit doneaza integral profitul pentru achizitionarea de incubatoare!

Filmul Scurtcircuit doneaza integral profitul pentru achizitionarea de incubatoare!

Filmul Scurtcircuit  este inspirat din fapte reale, bazate pe tragicul eveniment care a avut loc în luna august a anului 2010 la Maternitatea Giulești. Șase bebeluși și-au pierdut viața, iar alții cinci au rămas marcați permanent când a izbucnit incendiul din salonul de terapie intensivă a secției de neonatologie.

Astfel de tragedii ne amintesc iar și iar și iar  de cât de fragili suntem. Că tot ce avem poate dispărea într-o clipă. Neatenția și neglijența nu iartă pe nimeni. Dar scopul acestui articol nu este acela de a te întrista mai mult decât o va face Scurtcircuit, ci de a îți aduce în atenție faptul că suma strânsă în urma vânzării biletelor  în cinematografe se donează integral de către echipă pentru achiziţionarea de incubatoare pentru copiii născuţi prematur.  Realitatea cruntă a României nu va mai putea fi ignorată pentru mult timp. Întrebarea este: Ce face fiecare dintre noi cu adevărat pentru a schimba ceva?

Scurtcircuit, regizat de Cătălin Saizescu, urmărește  povestea de dragoste a doi adolescenți, Melania (Maruca Băiaşu) și Emi (Manuel Nicolae), prinşi în vâltoarea catastrofei.

Am căutat puritate, naturaleţe, inocenţă şi chiar naivitate pentru a da naştere unor personaje de inspiraţie shakespeariană. Trăim detaşaţi de lumea care ne înconjoară, trăim la prim plan, indiferenţi la dramele ce se petrec în imediata apropiere şi care rămân într-un uncharf, în planul doi, similar cu cel din film”, spunea regizorul Cătălin Saizescu despre Scurtcircuit, despre lumea în care trăim.

Cele mai multe decese se înregistrează în rândul prematurilor. Nou-născuţii cu o greutate mai mică de 2.500 de grame prezintă cel mai mare risc de mortalitate infantilă. Greutatea mică la naştere este dată de mai mulţi factori: malnutriţia sau starea de sănătate precară a mamei, lipsa controalelor prenatale şi a planificării familiale. Prezența unui incubator este de cele mai multe ori vitală pentru supraviețuirea unui copil născut prematur.

Campania socială „Scurtcircuit/ Fault Condition”, căreia i s-a alăturat  şi fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, are ca scop final a dona integral profitul obținut din vânzarea biletelor pentru achiziționarea de incubatoare pentru copiii născuți prematur.

Filmul Scurtcircuit a fost  premiat pentru realizări artistice remarcabile la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Shanghai și a fost lansat în cinematografe din 23 februarie 2018.  Din distribuţie fac parte: Maruca Băiaşu, Manuel Nicolae, Oana Ştefănescu, Magda Catone, Valentin Popescu, Georgiana Saizescu, Nicodim Ungureanu, Paula Chirilă, Dorel Vişan, Maia Morgestern, Claudiu Bleonţ şi George Ivaşcu.

Mergi la film!

0 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published.