Loading Events

Electric Castle sparge gheata anuntand primii Headliners pentru 2021

July 14 @ 8:00 am - July 18 @ 12:00 pm
0 Shares

twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones la Electric Castle 2021

Electric Castle – primul festival din România care în ciuda pandemiei rămâne optimist anunțând primii artiști pentru ediția din 2021, aceștia fiind pe măsura așteptărilor.

Știm că a fost un an greu, nu numai pentru cei din industria muzicală ci și pentru publicul aferent acesteia și că statul nu a fost tocmai de ajutor, de aici și părerile nu tocmai pozitive. Dacă intrebăm majoritatea persoanelor din industrie vor spune că șansele sunt minuscule ca evenimentele și festivalurile mari să aibă loc în 2021, dar noi rămânem optimiști, le fel ca și echipa Electric Castle și sperăm ca totul să revină la normal cât de curând posibil.

Organizatorii anunță pregătirile pentru ediția a 8-a, reprogramată între 14 și 18 iulie 2021 și primii headliners de pe afișul EC8: una dintre cele mai bune trupe alternative rock ale anilor 2000 – twenty øne piløts, genialii Gorillaz & legendele alt-metal Deftones.

electric castle headliners 2021

twenty øne piløts vor fi la ediția a 8-a a Electric Castle . Reconfirmarea trupei a venit aproape imediat după anunțului amânării din acest an, un semn că trupa așteaptă cu la fel de mult interes să se întâlnească, pentru prima oară, cu sutele de mii de fani din România. Dacă pandemia a trecut, cumva, mai ușor, a fost și mulțumită celui mai recent hit al trupei „Level of concern” , ce a renăscut speranțele publicului într-un nou album semnat de Tyler Joseph și Josh Dun, autorii celui mai bun album rock al decadei (“Blurryface”, 2015), conform Billboard. Trupa a ales să doneze parte din încasările obținute cu această piesă pentru susținerea celor din industria muzicală afectați de suspendarea evenimentelor pe perioada crizei COVID-19.

De 20 de ani, publicul și industria muzicală încearcă să găsească cea mai potrivită definiție pentru Gorillaz. Proiectul pe care Damon Albarn și Jamie Hewlett l-au pornit, în 2000, a fost interpretat fie ca o ironie la adresa imaginii prefabricate a trupelor pop, un experiment a unor mici genii muzicale sau un act de bravadă. Dar asta nu a împiedicat această cartoon band să ajungă constant pe primele locuri în clasamente. Dincolo de universul vizual foarte elaborat creat prin personajele imaginate de Hewlett, ca imagine a trupei, piese ca „Feel Good Inc.”, „Clint Eastwood” sau „Dare” sunt mici bijuterii muzicale ce rezistă oricărui test al timpului. Anul 2020 pare să le aparțină: Gorillaz a lansat „Song Machine: Season One – Strange Timez” un album pe care lista de artiști invitați probează, dacă mai era nevoie, reputația trupei în lumea muzicală.

Confirmarea Deftones în lista de artiști pentru ediția 2021 a Electric Castle readuce în România una dintre cele mai originale trupe de alternative metal din ultimele decenii. Cu o istorie marcată de succese precum trei albume de platină dar și de tragedii personale, Deftones au influențat o întreagă generație de muzicieni prin sound-ul lor unic. Anul acesta, trupa ar fi trebuit să se afle în plin turneu mondial însă pauza impusă de pandemie le-a dat șansa sa lucreze la cel de-al 9-lea album al lor. Ohms a fost lansat în septembrie și a primit super aprecieri din partea criticilor, astfel că Chino Moreno (vocal, chitară), Stephen Carpenter (chitară), Frank Delgado (clape), Abe Cunningham (drums) și Sergio Vega (bass) au depășit deja pragul de 10 milioane de albume vândute în cariera lor, în întreaga lume.

Până aflăm noi informații despre ce ne va aduce vara aceasta, ne indreptăm atenția către Documentarul Festival  by Electric Castle, care este disponibil acum și pe Netflix, cea mai importantă platformă de streaming din lume.

documentar festival netfilx

Echipa Electric nu a pierdut vremea, imediat după perioada de carantină care a blocat toate evenimentele programate, filmează și lansează documentarul Festival – A Concert for No One. A concert for Everyone ce reunește trei dintre cele mai cunoscute trupe românești ale momentului, într-o experiență muzicală inedită. Subcarpați, Vița de Vie și Golan susțin, la castelul Banffy, din Bonțida, un concert fără public, fizic, prezent, dar pentru sutele de mii de fani ai festivalului ce ar fi trebuit să-i vadă live, în acele zile, la cea de-a 8-a ediție a Electric Castle. Artiștii cântă, improvizează și vorbesc despre experiența personală a izolării, ce i-a obligat să stea departe de scenă.

Festival este, înainte de toate, un mesaj de speranță pe care Electric Castle îl transmite către comunitatea sa: distanțarea este doar o sursă de reinventare a actului artistic, creativitatea este mai puternică decât izolarea, iar muzica nu se oprește decât atunci când dispare pasiunea.

documentar festival netflix

Pe langă documentar, Electric Castle a inițiat, pe parcursul verii, proiectul EC Creative Camp. Timp de două luni, artiști români din genuri și nivele de notorietate diferite au fost invitați în tabăra de creație de la Tuzla. Aici, li s-a pus la dispoziție spațiul și logistica necesare pentru a putea compune, împreună sau individual, de a schimba idei și de a avea acces la alte zone artistice ce îi pot îmbogăți. Rezultatul? Foarte multă muzică bună care se va regăsi, în curând, într-o colecție de discuri de vynil unicat.

electric castle creative camp

Abonamentele pentru ediția a 8-a a Electric Castle sunt disponibile pe electricastle.ro la prețul de 649 lei plus taxe.

Photo Album Electric Castle 2019 aici.  

Vezi cum a fost la EC 2017

0 Shares
Venue
Venue Name: Banffy Castle
Address: Banffy Castle
Cluj, Cluj 407105 Romania
Organizer
Organizer Name: Electric Castle