Loading Events

twenty øne piløts, Deftones si Gorillaz la Electric Castle 2022

July 13, 2022 - July 17, 2022
  • This event has passed.
Electric Castle 2022
0 Shares

twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones la Electric Castle 2022 în perioada 13-17 iulie 2022, Castelul Banffy, Cluj.

Electric Castle –  primii artiști pentru ediția din 2022, după 2 de pandemie și o ediție Specială – Electric Castle Special Edition

A fost o perioadă grea. Nu numai pentru cei din industria muzicală ci și pentru publicul aferent acesteia și că statul nu a fost tocmai de ajutor, de aici și părerile nu tocmai pozitive. În speranța că vara anului 2022 va fi ceva mai aproape de normalitate și vom avea pace, iată primele informații legate de ediția 2022 a unuia dintre cele mai iubite festivaluri din România.

Ediția a 8-a va avea loc  între 13 și 17 iulie 2022, iar primii headliners sunt: una dintre cele mai bune trupe alternative rock ale anilor 2000 – twenty øne piløts, genialii Gorillaz & legendele alt-metal Deftones.

twenty øne piløts vor fi la ediția a 8-a a Electric Castle . Reconfirmarea trupei a venit aproape imediat după anunțului amânării din acest an, un semn că trupa așteaptă cu la fel de mult interes să se întâlnească, pentru prima oară, cu sutele de mii de fani din România. Dacă pandemia a trecut, cumva, mai ușor, a fost și mulțumită celui mai recent hit al trupei „Level of concern” , ce a renăscut speranțele publicului într-un nou album semnat de Tyler Joseph și Josh Dun, autorii celui mai bun album rock al decadei (“Blurryface”, 2015), conform Billboard. Trupa a ales să doneze parte din încasările obținute cu această piesă pentru susținerea celor din industria muzicală afectați de suspendarea evenimentelor pe perioada crizei COVID-19.

De 20 de ani, publicul și industria muzicală încearcă să găsească cea mai potrivită definiție pentru Gorillaz. Proiectul pe care Damon Albarn și Jamie Hewlett l-au pornit, în 2000, a fost interpretat fie ca o ironie la adresa imaginii prefabricate a trupelor pop, un experiment a unor mici genii muzicale sau un act de bravadă. Dar asta nu a împiedicat această cartoon band să ajungă constant pe primele locuri în clasamente. Dincolo de universul vizual foarte elaborat creat prin personajele imaginate de Hewlett, ca imagine a trupei, piese ca „Feel Good Inc.”, „Clint Eastwood” sau „Dare” sunt mici bijuterii muzicale ce rezistă oricărui test al timpului. Anul 2020 pare să le aparțină: Gorillaz a lansat „Song Machine: Season One – Strange Timez” un album pe care lista de artiști invitați probează, dacă mai era nevoie, reputația trupei în lumea muzicală.

Confirmarea Deftones în lista de artiști pentru ediția 2022 a Electric Castle readuce în România una dintre cele mai originale trupe de alternative metal din ultimele decenii. Cu o istorie marcată de succese precum trei albume de platină dar și de tragedii personale, Deftones au influențat o întreagă generație de muzicieni prin sound-ul lor unic. Anul acesta, trupa ar fi trebuit să se afle în plin turneu mondial însă pauza impusă de pandemie le-a dat șansa sa lucreze la cel de-al 9-lea album al lor. Ohms a fost lansat în septembrie și a primit super aprecieri din partea criticilor, astfel că Chino Moreno (vocal, chitară), Stephen Carpenter (chitară), Frank Delgado (clape), Abe Cunningham (drums) și Sergio Vega (bass) au depășit deja pragul de 10 milioane de albume vândute în cariera lor, în întreaga lume.

 

Abonamentele pentru ediția a 8-a a Electric Castle sunt disponibile pe electricastle.ro

În 2019 am reușit să le luăm intreviu celor de la Șuie Paparude – link aici.

Photo Album Electric Castle 2019 aici.

 

0 Shares
Venue
Venue Name: Banffy Castle
Address: Banffy Castle
Cluj, Cluj 407105 Romania
Organizer
Organizer Name: Electric Castle