Airfield Fest 2015: Partipipalii isi reincep povestile

Salutări! Am fost la Airfield Fest 2015.

🙂
Din dorința de a nu lăsa Spiritul Partipipal să moară, am decis să împrospătăm blogul pe ici, pe colo. Sperăm să vă placă.
Astfel dăm startul poveștilor noastre. Adică pe unde ne plimbăm, ce ne-a plăcut, ce nu ne-a plăcut, ce evenimente creăm sau ce evenimente mai susținem.

Airfield Fest 2015

Ar fi destul de dificil să vă povestim și din urmă, așa că începem cu cel mai recent eveniment, Airfield Fest 2015, care a avut loc la Sibiu, pe Aerodromul Magura de pe 30 iulie până pe 2 august 2015.
Am putea spune că Airfield are șansa de a deveni un festival destul de mare în România.

Deși inițial soarta părea împotriva ajungerii noastre în zona Sibiului, după ce am ratat cu succes prima zi de eveniment, am ajuns cu chiu, cu vai vineri noapte. Nu cred că are rost să specificăm faptul că nu am știut pe ce planetă eram pentru că era întuneric și tocmai plouase. După ce ne-am decis că a monta cortul pe întuneric în noroi – aveam să aflăm mai târziu că era o super nocturnă în camping – nu este chiar cea mai potrivită idee, ne-am aventurat pe tărâmul Airfield. Ne-am simțit super bine, întalnit cu prieteni, iar după ce am prins finalul actului celor de la I am The Trip (scena Airfield), ne-am dus val vartej la scena hip hop unde l-am ascultat cu gura cascata pe Rugged Man. Mărturisim cu mâna pe inimă că nu suntem mari ascultatori de hip hop, însă pe Rugged l-am ascultat și savurat din plin. Spun asta pentru că a facut un show bestial și a comunicat super bine cu publicul. După terminarea concertului a început clasica plimbare dintr-un colț în altul al festivalului. Într-un final am căzut rapuși de oboseală in mașină.

Din păcate nu am apucat să ne bucuram de activitațile diurne întrucît sâmbătă nu am rezistat să nu vizităm frumosul Sibiu. Ne-am reîntors spre seară când am decis că este ok să punem corturile în camping – pământul se uscase, din fericire. Ni s-a părut sincer ciudat faptul că, deși cu toții aveam brățări pentru toate zilele festivalului și camping, a trebuit totuși să achităm în fiecare zi o altă taxă de parcare. Dar nu a fost capăt de țară, susținem mișcarea.

Airfield Fest 2015

Ce ne-a plăcut:

– spațiul a fost foarte bine ales, este un peisaj deosebit, iar avioanele au dat un mare plus
– relația cu pr-ul festivalului s-a derulat foarte elegant și cursiv
– fiecare scenă avea ghișeul său de tokeni, barul și toalete, ceea ce mi s-a părut foarte tare
– per total a arătat foarte bine: scenele bine delimitate, sunetul bun, nu aglomerație, destule zone comode de chill out
– demonstrațiile aeriene – awesomeness
– prețuri relativ ok, destul de multe opțiuni alcoolice și culinare
– nocturna din camping, dușurile si baile: foarte decente
– oamenii de la acces – pază în linii mari – foarte politicosi și amabili.

Sâmbătă seara am dat ture de forță, ne-am bucurat de concertul EMIL; băieții ne-au delectat cu melodiile care i-au consacrat și ne-au adus aminte de tinerețe 🙂
Bomboana de pe tort a fost prestația KRS-One . A fost absolut bestial. Niște baieți din public i-au făcut un super graffiti, fapt care în mod cert l-a emoționat pe artist. A urmat o sesiune de rap freestyle pe tema asta care a facut publicul să intre în delir. A fost o experiență bestială, însă vom lăsa cele câteva poze și filme pe care le-am prins să vorbească.

Din cauza faptului că a fost necesar să ajungem în București duminică noapte, am lăsat cu inima strânsă în urmă festivalul și mult doritele momente de duminică seara: Subcarpați, Alexandrina, Mobb Deep, Dj Vasile și mulți alții. Ce să-i faci, uneori e suficient să atingi marea cu degetul 🙂

Airfield Fest 2015

Ce nu ne-a plăcut:

… că deh… se mai întâmplă, este faptul că nu a fost permis accesul în camping cu apa și mâncare. Iar fără mâncare a mai fost cum a mai fost, însă lipsa apei a fost groaznică…mai ales dimineața la mahmureală. Apa se vindea în cadrul festivalului în sticle mici – ce bineințeles au ajuns să coste o mică avere, în timp ce afara era mega canicula. Între timp am aflat că organizatorii și-au notat problema.

Să speram că va mai fi un Airfield și la anul, că investitorii nu s-au speriat de pagubele pricinuite de venirea marelui festival Untold de la Cluj peste ei. Ghinion, ce să-i faci. Dar acum, serios, credem sincer ca are ceva potential. Poate chiar să se axeze pe hip hop. Și dacă permit și accesul cu apa în camping, nota zece.

Promitem să revenim cu povești, poze și filme de la restul evenimentelor la care ajungem într-un fel sau altul.
Pănă atunci, să fiți cu minte 😉

0 Shares