Cum sa eviti mahmureala cand scoti partianimalul din tine!

Cum sa eviti mahmureala cand scoti partianimalul din tine!

Orice petrecăreț cunoaște și cel mai probabil se teme de:  MAHMUREALĂ… cuvântul acela care te face să te înfiori mai ales dacă ai peste 30 de ani și ești un parti animal de nădejde. Se spune că dacă îți este rău ți-a fost și foarte bine, dar chiar ne-am dori ca o zână bună să scoată o baghetă magică și să o facă să dispară. Definitiv.

Cauzele unei mahmureli groaznice variază de la un alcool de calitate îndoielnică până la faptul că te-ai transformat într-un mic mixer de absolut orice băutură are o urmă de alcool. Binînțeles că o o stare de mahmureală puternică și cu un caracter repetitiv este un semn clar că al tău ficat trage alarma și te trimte către un set de analize și, implicit, un mic (sau mare) detox.

Dar ce se întâmplă, de fapt, când bei? Hai să lăsăm un neurolog beat să ne explice ți apoi hai să vedem totuși cum putem să… evităm iadul de a doua zi:

A Drunk Scientist Explains What Alcohol Does to Your Brain

Things get a little blurry. #TGIF #Happyhour

Posted by Science Channel on 12 Ianuarie 2018

Echipa Partipipal a făcut nenumărate studii în ceastă privință și a ajuns a următoarele concluzii:

Astfel, pasul numărul 1 pentru a evita mahmureala este să nu bei alcool de o calitate îndoielnică. Dacă nu ești sigur dacă barul în care ești are un furnizor de încredere sau că nu amestecă chiar ei băuturile, ia-ți ceva îmbuteliat care să poată fi deschis în fața ta.

Nu amesteca toate băuturile – încearcă să bei maximum 2 tipuri de alcool pe seară și ai mare grijă la shoturi. Sunt opera diavolului și au un singur scop: să te facă… pandișpan.

Nu uita vorba din bătrâni: Vinul după bere e plăcere, Berea după vin e un chin! 🙂

Evită pe cât posibil – da… știm… e aproape imposbil – băturile dulci. Știi povestea: dulce, dulce și te duce!

Apă. Apă. Apă. Nu uita de apă… apă! Astăzi am să beau apă!  5 ore mai târziu… Andreea a uitat să bea apă. Să nu faceți ca mine. Lipsa apei costă și se plătește în dureri de cap crunte.

Mănâncă bine și odihnește-te înainte de petrecere.Sau alcoolizare. Cum o numești tu. Vitaminizează-te și fă câteva flotări. Flotările sunt opționale, glumim.

Bea apă!

Ia o aspirină înainte să te culci și pregătește farmacia de a doua zi. Aspirină, calciu, zinc, magneziu. Chestii pt ficat. Și Emetiral pentru greață. Dacă nu te simți bine chiar înainte să te culci și nu colapsezi ca un brad ex-falnic tăiat de o drujbă, s-ar putea să fie o mișcare bună să iei un Emetiral + Aspirină înainte de culcare. Pregătește-le din timp!

Bea apă când ți-e sete și evită cafeaua la trezire deși vei fi ca un zombie. Te deshidratează. Evită orice te deshidratează.

Dă iama în zeama de varză și murături! Nu arunca lichidul rămas în borcanul de murături când le-ai mâncat, treaz, pe toate. Safe keeping pentru zile negre. Just in case. Au vitamina C, te hidratează și sunt acre. Perfect!

Cazurile mai nasoale pot necesita un drum la farmacie, unde cu sinceritate fantastică sau cu disperare să  îi spui farmacistei că ești pe moarte mahmuricească și că ai nevoie de ajutor. Îți va da un tonic și chestii pentru ficat, spune-i dcă ai luat deja ceva și vezi ce sfaturi primești. Pe mine m-au ajutat.

Dacă este mai rău de atât NU mai bea și mergi la doctor! Trebuie să ai grijă de tine!

Așa că la început de weekend pregătește-te și scoate parti animalul din tine într-un mod smart.

mahmureala

 

 

0 Shares