After movie-ul Nova Rock 2018 by Partipipal este gata!

After movie-ul Nova Rock 2018 by Partipipal este gata!

Filmul Partipipal de Festival – Nova Rock 2018 este gata. Da, a durat peste 6 luni, însă după ce îl veți vedea veți înțelege și de ce! Lui Fane la Platane (master mind-ul care a lucrat cu sârg la film), i-a fost destul de greu să trieze materialul video deosebit de stufos cu care ne-am întors de la Nova Rock, iar rezultatul este pe măsură. Vă recomandăm să vă așezați comod, să dați drumul la boxe și să vă răsfățați cu ceva de băut. So, without further ado, lăsăm filmul să vorbească de la sine. Apoi continuăm cu alte câteva povești și tips despre călătoria către cel mai mare festival de rock al Austriei: Nova Rock. Pe scena festivalului au urcat: DIE TOTEN HOSEN, IRON MAIDEN, VOLBEAT, AVENGED SEVENFOLD,  BILLY IDOL,  BILLY TALENT,  BODY COUNT FEAT. ICE-T,  KILLSWITCH, ENGAGEKRAFTKLUB, LIMP BIZKIT, MARILYN MANSON, MEGADETH, RISE AGAINST, THE PRODIGY,  ANTI-FLAG, ARCH ENEMY,  ASKING ALEXANDRIA, BULLET FOR MY VALENTINE, CRAZY TOWN, ENTER SHIKARI, GENTLEMAN, HOLLYWOOD UNDEAD,  MAD CADDIES, NOTHING BUT THIEVES, PARKWAY DRIVE,  STICK TO YOUR GUNS, STONE SOUR, SUNRISE AVENUE și mulți alții!

Laitmotiv: visurile devin realitate!

Start aventura. Am avut curajul să mergem cu avionul către Viena. Spun curaj pentru că este o provocare să aduni bagajul necesar șederii cu cortul pentru zborul cu avionul. Practic am avut 2 bagaje mari și late la cală: unul cu articole de camping și altul cu haine. La purtător am avut câte un rucsac cu aparate foto-video, laptop și alte elemente vitale.  Învățătură de minte: când mergi cu cortul, fă tot posibilul să nu iei avionul. Dar omul cât trăiește învață.

Am pornit către aeroportul Otopeni și din fericire ne-am îmbarcat fără probleme, dar nu și fără emoții. Emoții legate de integritatea bagajelor sau rătăcirea lor, în principal. Am aterizat în Viena unde am avut o surpriză mai puțin plăcută –  lipsa totală a semnelor în limba engleză sau a funcționarilor publici dispuși să vorbească engleză cu turiștii. Cel puțin ciudat. Am cumpărat bilete de tren către Nickelsdorf, după încercări multiple de a îi explica vânzătoarei unde este musai să ajungem. Pasul II: mergi de la aeroport la stația de unde trebuie să iei trenul Nova Rock. Din fericire biletele de tren sunt valabile pe zile, dus întors. Ultimul tren pleca din gară la ora 21:30.  Indicațiile primite referitor la metroul pe care trebuia să îl luăm și stația la care ar fi trebuit să ajungem nu ne-au ajutat prea mult, așa că până la urmă ne-am bazat pe intuiție, alte persoane amabile și internet pentru a ne găsi calea.

Nova Rock 2018 - Partipipal de Festival
Making friends is easy while on the Nova Rock train!

Odată ajunși pe platforma de tren cu destinația Nova Rock ne-am mai liniștit. Așteptând cuminței trenul ne-am făcut 2 noi prieteni, Patrik & Wolfgand (zis Wolfie, care nu au ezitat să ne arate ce înseamnă ospitalitatea austriacă și ne-au servit cu niște beri reci care au intrat la fix. Drumul a durat până într-o oră și ne-am simțit ca în liceu. Toate vagoanele erau pline de oameni care mergeau la Nova Rock și care cântau, zâmbeau și erau deosebit de bucuroși să împartă bere cu tine. Nu voi uita niciodată momentul în care toată lumea a coborât din tren și am fost întâmpinați de cei care lucrau în gară cu zâmbete, cântece și bannere care ne urau bun venit la ei în oraș. Oameni care trăiseră pe pielea lor beneficiile turismului și care știau să se bucure de asta. În biletul de tren era inclus transportul până în festival, însă noi am fost răsfățați și preluați de bunul nostru prieten Boo, care ne aștepta cu mașina la gară.

Am ajuns în camping în pre festival, miercuri seară. Exact în momentul în care ne-am instalat cortul a început ploaia și am avut și ghinionul să ne fi spart salteaua. Spre surprinderea noastră nu am găsit una de cumpărat nici în marketul festivalului, nici în Nicklesdorf. Dar am considerat că suntem tineri la suflet și am rezistat.

Nova Rock 2018 Partipipal de Festival

Campingul este mult mai slab decât multe campinguri de la festivalurile românești. Trebuie să menționez că am stat în Green Camping. Campingul clasic nu are delimitare, este o mare adunătură de corturi, fără garduri și fără pic de verdeață, aflat  la intrarea principală în festival. Cam sinistru. Green camping era ok-ish, baile eco decente, dar dușurile erau muult prea puține pentru câtă lume le folosea. Practic dușul dura cam o oră cu tot cu deplasare și stat la rând. Experiența a fost mai plăcută datorită vânzătorilor ambulanți de bere și cafea – dacă aveai portofelul la tine.

Bine de știut dacă stai la camping când vii la Nova Rock:

  •  se pare că austriecii și nemții nu știu să arunce la coșul de gunoi. Aruncă ce au de aruncat  în locul unde se află, chiar dacă este chiar în locul unde “locuiesc”
  • poți intra în camping cu oricâtă bătură sau mâncare vrei. Poți utiliza o liză pentru a le căra
  • există un market al campingului unde găsesti cam orice ai avea nevoie mai puțin saltele gonflabile sau apă îmbuteliată
  • berea din market este mai ieftină decât cea din festival
  • mâncarea din camping este mai convenabilă decât cea din cadrul festivalului
  • există robinete cu apă  potabilă gratuită în puncte diferite – noi nu ne-am riscat să o testăm, problemele cu burta sunt ultimele pe care le vrei în camping sau la un festival, trust me
  • pregătește-te cu echipament serios de camping. Pe noi ne-au salvat Boo și Dreea, care au venit cu mașina. Asigură-te că ai un umbrar și un cort rezistente la ploaie, pentru că nici ploaia nici soarele nu te iartă în câmp.  Ideal e să ai și masă și scaune de camping și chiar o ladă frigorifică.

Legat de experiența muzicală, nu pot reda în cuvinte ceea ce am simțit mai bine decât o face deja filmul. Festivalul este imens, bine organizat și ai cam tot ce ți-ai putea dori. Am obținut acreditările fără probleme, iar controlul de siguranță pentru camping este legat în principal de obiecte cu care le poți face rău altora. Adică să nu ai arme. Presa are acces prioritar pe la VIP, o zonă dedicată unde afli exact ce trebuie să faci pentru a intra în photo pit, acces la internet și, cel mai important, deservește drept cale de acces rapidă între cele 2 scene principale.

Nova Rock 2018 Partipipal de Festival

Din păcate trupele mari se cam suprapun și dacă vrei să prinzi ceva din fiecare trebuie să îți planifici destul de bine parcursul. Publicul este civilizat și foarte prietenos, dar trebuie să ai grijă la buzunare. Mie mi-au furat telefonul chiar în prima seară de festival, în timpul concertului Marylin Manson. Borseta este un accesoriu must alături de pelerina de ploaie și bandana anti praf. După 2 zile de ploaie non stop și noroaie a la Electric Castle, a ieșit soarele care a adus cu sine tone de praf. Cumpărăturile se fac prin intermediul unui card de tipul Festi Pay și este ideal să nu îl pierzi. Poți retrage sumele rămase la finalul festivalului.

Merch-ul Nova Rock este scumpuț, dar de calitate. Ca idee, cele mai ieftine itemuri pe care ți le poți lua sunt tote bags pe la 10 euro, un tricou costă cât o șapcă, adică 30 de euro. Hanoracele ajung pe la 60 de euro.

Ne-a impresionat zona de party. Programul scenelor din festival începe pe la 2 pm și durează pînă la 2 dimineața. Petrecăreții doritori de mai multă acțiune se adună în cortul de party care este imens. DJ-ul pune melodii cu tot cu videoclipuri, iar stiul predominant este  un rock alternativ, lejer, de petrecere, menit să te facă să cânți, dansezi și să bei.

În funcție de cât de rezistent la căldură ești, poți dormi în cort până pe la 8 dimineața. Așa că ai grijă cât petreci! Hehe 🙂

Probabil mi-ar trebui pagini întregi să vă povestesc întreaga experiență, însă Nova Rock trebuie trăit. Ne-am întâlnit cu o sumedenie de cunoscuți despre care nu știam că vor fi la fest, am trăit clipe neuitat și am văzut live trupe la care nici nu visam.

Vezi galeria foto completă Nova Rock 2018  by Boo Hoo aici

Nova Rock 2018 a fost un vis devenit realitate, iar Ediția 2019 se anunță a fi de pomină: Slipknot / The Cure / Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators / Bonez MC & RAF Camora / Dropkick Murphys / Sabaton / Rob Zombie / Papa Roach / In Flames / Ska-p official / Amon Amarth / RIN / Godsmack / In Extremo / Feine Sahne Fischfilet / Me First And The Gimme Gimmes / Powerwolf / Trivium / Pussy Riot / Antilopen Gang / Millencolin / Mono & Nikitaman / Children Of Bodom / Luciano / Amaranthe / Schmutzki / Frog Leap feat. Leo Moracchioli (Late Night Act)/Die Ärzte, iar lista nu se termină aici. Rămâi aproape de noi pentru detalii sau accesează www.novarock.at.

Până data viitoare, Scoate Parti Animalul din tine!

 

 

0 Shares