Event tech: care sunt uneltele esentiale pentru evenimente in 2018

Event tech: care sunt uneltele esentiale pentru evenimente in 2018

Așa cum ne-o sugereaza și titlul, event tech-ul, aka tehnologia de eveniment presupune uneltele de tehnlogie – hardware și/sau software – menite să te ajute în atingerea obiectivelor în cadrul unui eveniment.  Facilitează procesul de cumparare de bilete și networking – interacțiunea dintre participanții din rândul publicului, partenerilor sau afacerilor cu brandul tău, planificarea sau obținerea de informații, măsurarea ROI-ului sau te ajută să prezinți anumite servicii sau produse într-un mod unic, inovator.

Astăzi vom vedea care sunt principalele categorii de tehnologie care pot fi înglobate în cadrul evenimentelor tale, dar mai întâi să observăm un mic istoric al event tech-ului propus de cei de la EventManagerBlog.com:

  • În 2000 începeau procesele de înregistrare online, de vânzare bilete și de facilitare a interacțiunii dintre participanții la eveniment.
  • În 2008 au apărut aplicațiile de eveniment – sondaje de opinie, gamificare sau pur și simplu cele care stârneau interesul participanților
  • In 2012 s-a simțit nevoia tot mai mare de creștere a interacțiunii  publicului cu brandul
  • Din 2016 au apărut  noii jucători mari: realitatea virtuală, realitatea augmentată și inteligența artificială

    event tech evolution by Event Manager Blog
    Event Tech Evolution conform Event Manager Blog

Realitatea Augmentata

Realitatea augmentată este o tehnologie care există într-o formă sau alta de ani de zile, însă care a “explodat” de curând. Datorită  software-urilor și hardware-urilor puternice ale smartphone-urilor, realitatea augmentată este la îndemâna ta și poate fi folosită într-o clipă prin intermediul unor aplicații specifice. Realitatea augmentată suprapune obiecte 3D peste lumea reală pentru a crea senzația că se află chiar în fața ta, păstrând legătura cu mediul înconjurător.

Ceea ce a pregătit și entuziasmat cu adevărat publicul pentru realitatea augmentată este celebrul joc  Pokémon Go. Este o formă a realității augmentate care folosește un telefon mobil și realitatea augmentată bazată pe localizare – pentru a te găsi și genera creaturile tale favorite. Astfel realitatea augmentată revine în forță prin intermediul aplicațiilor și jocurilor mobile. Și acesta nu este decât începutul.

Event Tech AR

Realitatea Virtuala – instrumentul nostru favorit 🙂

Realitatea virtuală este termenul ce descrie un mediu tridimensional generat de un computer, un mediu de interacțiune și explorare pentru oameni. Acea persoană devine o parte a lumii virtuale sau este “scufundat” în acest mediu, iar cât timp este acolo are puterea de a manipula obiecte sau de a acționa conform unei palete specifice. Lucrăm cu cei mai buni specialiști din domeniu pentru a integra tehnologia VR în cadrul evenimentelor tale, fie că este vorba despre a aduce un plus în ceea ce privește entertainmentul, nevoia de deconectare și relaxare a participanților, punerea în valoare a brandului tău sau livrarea unui soft personalizat care să prezinte produsul pe care dorești să îl scoți în evidentă. Echipa noastră îți oferă consultanță în ceea ce privește tipul de cască VR, aplicațiile sau nevoia de personalizare a softului care să ți se potrivească precum o mânușă. Mai mult, ne ocupăm de montaj, demontaj, igienizarea echipamentelor și venim cu operatori VR instruiți să se asigure de faptul că totul se desfășoară în condiții de maximă siguranță și că participanții la eveniment vor primi mesajul potrivt. Nu ezita să ne contactezi pentru informații!

Event tech VR
Young excited man in helmet experiencing virtual reality. Elements of this image are furnished by NASA

Inteligența Artificială

Poate fi destul de înfricosătoare, și pe bună dreptate. Imaginează-ți un viitor în care nu vei mai avea nevoie de un bilet fizic sau de o brățară pentru a intra la un eveniment. Ți se va scana fața și vei fi recunoscut – sau nu 🙂

Sau niște mici robotei simpatici care vor putea să le ofere clienților tăi informații sau răspunde unor seturi de întrebări de bază legate de produsele lor.

Câți din voi au auzit de Sophia? 🙂 Sophia este un robot umanoid cu funcții sociale care poate să înfățișeze mai mult de 62 de expresii faciale. A devenit faimoasă și chiar a oferit câteva interviuri. În 2017 Sophia a devenit cetățean în Arabia Saudită și primul robot care a primit o cetățenie pe bune. A fost desemnată Campion al Inovatiei de catre Progamul de dezvoltare al Natiunilor Unite. Asta da factor WOW în cadrul unui eveniment 🙂 În luna mai a acestui an vom avea ocazia să o cunoaștem pe Sophia în cadrul evenimentului Brand Minds.

În fond și la urma urmei, cu sau fără roboți, întreaga nebunie în care ne aflăm se rezumă la relații umane. La felul în care reușim să stârnim curiozitatea, la felul în care consumăm produse și servicii și, ideal, la a aduce un bine lumii în care trăim prin acțiunile și serviciile noastre. Evenimentele sunt limitate de imaginație și da, și de bugete, dar relațiile umane pot ajuta și aici. Dacă veți găsi persoane cu aceleași pasiuni, fie că este vorba despre clienți, parteneri sau sponsori, cu siguranță veți reuși să vă atingeti scopul. Iar noi suntem aici pentru a vă ajuta să faceți asta. 

Află mai multe despre cum te ajută evenimentele să își atingi obiectivele business de aici.

0 Shares