Jabbawockeez – Dansatorii cu masti care au cucerit lumea

Jabbawockeez – Dansatorii cu masti care au cucerit lumea

Jabbawockeez nu s-au așteptat să câștige primul sezon al MTV’s “America’s Best Dance Crew” în 2008, dar nu s-au așteptat nici să piardă. Stilul lor unic de a dansa, care combină mai multe stiluri care includ B-boying și popping, la care adăgăm măștile purtate de fiecare membru, le-au asigurat talentaților băieți statusul de favoriți ai juriului. Dacă îi vezi o dată nu îi uiți prea ușor. Eu una îmi amintesc foarte clar momentul în care i-am văzut dansând pentru prima dată și rămânand lipită de ecran.

 

Focusul nostru principal nu a fost acela de a câștiga. Focusul nostru principal a fost acela de a împărtăși arta noastră cu lumea, ne povestește membrul fondator Jeff “Phi” Nguyen pentru NBC News.

 

Opt ani mai târziu, grupul format din 11 membri a cucerit scena în cadrul celui de-al treile rezidențiat din Las Vegas.  JREAMZ: Journey Within de la  MGM Grand Hotel & Casino ar putea fi catalogat drept unul dintre cele imersive show-uri ale Jabbawockeez. Dansul absolut bestial asezonat de proiecții mapate 3D, în cadrul teatrului proaspăt renovat, unde aveau până la 10 show-uri pe săptămână, au fost ingredientele perfecte pentru un show excepțional.

Numele vorbește de la sine. Totul este despre a ne urmări visurile și pentru  a face ceea ce ne dorim să facem, despre cum am evoluat în prima companie de dans care a lovit mainstreamul, declară Rynan “Kid Rainen” Paguio pentru NBC.

 

Această evoluție – de la statusul auto proclamat de garage kids care jonglau cu mișcări hip hop ale anilor 1990 la Showmen-i în Las Vegas – se extinde atât asupra vieții profesionale cât și asupra celei personale. Crew-ul este acum un business în toată regula cu un personal stufos: 65 de profesioniști, sau tribul, așa cum îl numesc ei. Baieții au dezvoltat și tribul familial: acum vezi tineri Wockeez fugind prin backstage sau în turnee.

 

Nu mai suntem băieți. Este fantastic să vezi cum crește următoarea generație de Jabbawockeez. Suntem în punctul în care, din punctul de vedere al businessului, familia reprezintă cultura companiei noastre, declară  Kevin “KB” Brewer

 

Jabbawockeez

 

Echipa Jabbawockeez include filipinezi, vietnamezi și afro-americani. Aceasta a contribuit la popularitatea grupului peste mări, mai ales in Filipine.

Cred că, la finalul zilei, scopul este acela de a ne menține unitatea. Suntem căsătoriți cu dansul. Cu toții provenim din medii și comunități diverse. Este normal pentru noi.  Partea cool este că poți vedea măștile și oamenii din spatele măștilor. Transcedem barierele și liniile de culoare. Acest fapt a ajutat la a dizolva stigma că un anumit tip de oameni nu poate dansa.

 

Jabbawockeez privesc din spatele măștilor direct spre viitor, incluzând comportamente artistice din afara sferei dansului.

Dansul este fundația faptului că am ajuns în acest mediu ca artiști, însă ne-am dat seama că acesta nu este decât una din extrensiile a ceea ce suntem, susține Tayag, cel care a gândit coregrafia și a dansat în cadrul show-urilor Beyonce și Bruno Mars la Super Bowl Halftime Show din 2016.

 

Jabbawockeez
 
 Nu numai că videografia lor este impresionantă, dar au proiecte muzicale, au lansat o linie de haine și sunt implicați în numeroase proiecte artistice. Urmărește-i pe site-ul lor oficial: www.jbwkz.com.
Sursa: https://www.nbcnews.com/
0 Shares