Greta Van Fleet: pregateste-te pentru noua senzatie rock N roll!

Greta Van Fleet: pregateste-te pentru noua senzatie rock N roll!

Dacă nu ai auzit până acum de Greta Van Fleet, pregătește-te, pentru că o vei face cu siguranță în perioada următoare. Am tresărit în momentul în care am auzit pentru prima dată vocea lui Josh Kiszka, solistul trupei, iar ceea ce a urmat m-a făcut să simt ceea ce nu mai simțisem încă din liceu: dragoste la prima audiție pentru o trupă! Led Zeppelinii anului 2018 ne arată că rockul nu va muri niciodată, ba mai mult, e în plină ascensiune!

Greta Van Fleet este o trupă americană de rock din Frankenmuth, Michigan, care s-a întemeiat în 2012. Da, 2012. Nu credeam că în ziua de astăzi mai există tineri, (da, sun ca o babă, dar așa este), care să mai producă așa muzică în perioada de glorie a drujbelor, dulapurilor aka muzicii electronice. Au semnat un contract cu Lava Records în 2017, iar o lună mai târziu au lansat EPul care avea să cucerească lumea: Black Smoke Rising. Single-ul de debut, Highway Tune  a rămas în topurile Billboard US Mainstream Rock și Active Rock timp de 4 săptămâni la rând. În noiembrie 2017 se mai lansează un EP, From the Fires, EP ce conține 4 cântece de pe primul EP și alte 5 noi cântece.  Albumul de debut Greta Van Fleet este programat pentru finalul anului 2018 – și abia așteptăm! When the Curtain Falls  este primul single al albumului și a fost lansat în luna iulie 2018.

Nu poți să nu simți influența Led Zeppelin în fiecare acord și sunet al trupei Greta Van Fleet. Dacă mă întrebi pe mine, băieții ăștia au reînviat legendara trupă și au adus propria magie creând un produs muzical nou, la care nici nu visam în perioada aceasta! Vocea lui Josh, solistul trupei, a fost comparată în repetate rânduri cu cea a lui Robert Plant.

Rock & roll to us is liberation. A reminder that we as human beings have a voice,” Josh told Rolling Stone. “But I don’t want people to hear me talking about rock & roll and think I mean the kind of shit they’re putting out now.

Cine sunt Greta Van Fleet?

Josh Kiszka – vocal principal, născut în… 1996 🙂
Jake Kiszka – chitarist, fratele geamăn al lui Josh
Sam Kiszka – yeap, și el frate cu gemenii, dar născut în 1999.
Danny Wagner – tobe, născut și el în 1999

 

 

Greta Van Fleet
Copyright www.billboard.com

People Ignore Good Music Because It Takes Extra Brain Power to Listen To – Sam

 

The scary thing about listening to pop radio is that sometimes you don’t know if you’re listening to the same damn artist – Josh

Greta Van Fleet sunt în momentul de față în plin turneu Nord American, urmând ca în toamnă să viziteze și Europa. Găsești aici lista completă a orașelor pe care băieții le vor vizita în toamnă.  Din păcate România nu se alfă încă pe lista lor dar vom face tot posibilul să ajutăm la promovarea trupei aici.

Anunțăm cu mândrie faptul că echipa Partipipal a primit acreditare de presă pentru concertul Greta Van Fleet din octombrie, Bruxelles, de unde vă vom povesti cu amănuntul tot ceea ce vom trăi!

Până atunci vă dorim să ascultați Greta Van Fleet și muzică bună! Rămâneți aproape de noi!

0 Shares