Vulture Industries și Helheim, alături de Madder Mortem, au susținut pe data de 25 aprilie 2019, un concert în București, în Club Quantic, iar pe 26 aprilie 2019 în Cluj-Napoca, în Flying Circus.
Helheim, a ajuns pentru prima dată la București și Cluj-Napoca în timp ce Vulture Industries a revenit după ce a susținut, în 2017, primele concerte foarte bine primite de fanii din București și Cluj-Napoca.
Vezi aici albumul foto by Atharia
Bjornar consideră că truneul „Strange Rain”, început pe 12 aprilie în Bergen, Norvegia, e „un pachet interesant”, deoarece fiecare trupă vine cu ceva diferit: Helheim aduce influențe atmosferice, nordice, Madder Mortem vine cu partea de doom și experimental.
V’gandr spune despre Vulture Industries că e calea de mijloc dintre Helheim și Madder Mortem și adaugă: „Chiar dacă nu facem parte din cele mai mari trupe din lume, va fi totuși un turneu inedit.” Fanii fiecărei formații vor avea ocazia de a fi plăcut surprinși de celelalte două nume de pe afiș.
Helheim, pionierul metalului norvegian Viking, a fost fondat în 1992 de V’gandr (bas, vocal) și H’grimnir (chitara, vocal), alături de bateristul Hrymr. Și pentru configurația curentă a formației, în 2008 chitaristul Noralf se alătură Guitar. Trupa a început să cânte la festivaluri locale, lansând demo-ul lor de debut în 1993, distribuit doar în Norvegia.
Numele trupei vine de la Helheim, tărâmul morților din mitologia nordică, iar în peste 20 de ani de existență, formația a lansat 9 albume de studio și 3 EP-uri.
La început, Madder Mortem a fost format în 1993 ca Trib Mister și a înregistrat demo-ul “Days in Sorrow”. Numele a fost schimbat în Madder Mortem, iar în ianuarie 1997 a fost înregistrată MCD “Misty Sleep”. Rezultatul a fost trimis prin poștă de jur împrejur, Misanthropy Records a reacționat și debutul „Mercury“ (raze X Studios) a fost lansat în februarie 1999. „Mercury“ a fost bine primit, dar, din păcate, Misanthropy a decis să închidă, care i-a lăsat pe Madders fară vreo firma sau vreun contract.
În 1999, Christian Ruud (chitare), Boye Nyberg (bas) și Sigurd Nielsen (tobe) au părăsit trupa pentru a-și continua studiile și alte distracții. Acesta a fost, desigur, un regres, dar după un timp Agnete și BP au găsit noi muzicieni. Eirik Ulvo Langnes (chitară), Pål Mozart Bjørke (bas) și Mads Solås (tobe) s-au alăturat trupei. Noii membri se potrivesc perfect.
Marrow a fost lansat pe Dark Essence Records, 21 septembrie 2018, cu o ilustrație legendară semnată de un ilustrator norvegian și un autor pe nume Thore Hansen.
Albumul este însoțit de două videoclipuri. Un videoclip frumos animat pentru “Far From Home” și filmul filmat, puțin suprarealist pentru “Liberator”. Ambele conceptualizate și regizate de geniul și artistul român Costin Chioreanu.
Excentricii Vulture Industries au urmat alături de solistul Bjoernar E. Nilsen care nu a pierdut niciodată timp să apuce audiența de guler și să-i tragă în lumea bogată și fascinantă a sunetelor și a textelor perfect îmbinate. Ele au fost la fel de intens primite de public, iar drama și teatralitatea melodiilor lor se traduc bine într-un cadru viu.
Din nou sublinies zona de merch, foarte bogată în tricouri, hanorace, insigne, pene de chitară, badge-uri dar și cd-urile nelipsite, care a fost destul de aglomerată. N-are sens să mai menționez că am apucat să luăm autografe de la aproape toți membrii trupelor!! Data viitoare să veniți cu un marker la voi, că nu se știe cum vă alegeți cu un tricou gata semnat!!!