Suffocation, Belphegor si God Dehtroned by Atharia

Suffocation, Belphegor si God Dehtroned by Atharia

Suffocation este o legendă a scenei Death Metal din Statele Unite, fiind una dintre formațiile care și-au pus amprenta pe acest stil, mai ales cu albumul de debut din 1991, Effigy of the Forgotten. Formația a activat fără întrerupere timp de 10 ani, din 1988 până în ’98 când au luat o pauză pentru 5 ani. Din 2003 însă s-au reîntors în forță și de atunci au cântat la cele mai importante festivalui din Europa și Statele Unite.

Vezi albumul foto aici

În București, au avut un show în care au ținut oamenii antrenați timp de 60 de minute, timp în care fanii s-au putut bucura de piese atât vechi cât și noi. Desi scena Death Metal nu are atât de mulți înfocați la noi în țară, concertul a fost unul foarte apreciat și a reușit să strângă un număr suficient de fani astel în cât a fost loc și de o clasica mosheala. Nici zona de merch nu a fost mai prejos, de unde metaliștii au putut să-și achiziționeze tricouri, hanorace dar și albumele trupelor preferate. Ce ar mai putea lipsi înafară de o bere rece și o muzica de calitate?

Belphegor, formația austriacă ce poartă numele unuia dintre cei 7 prinți ai iadului activează din 1991, având pentru primi 2 ani numele Betrayer.
Austrecii sunt considerați că numărându-se printre pionierii așa numitului Blackened Death Metal, un stil care este punctul tangențial dintre Death Metal și Black Metal. Imaginea, muzica și versurile Belphegor au creat controverse, cel mai cunoscut indicent având loc în Rusia când Helmuth, solistul formației, a fost atacat de un activist ultracreștin. Așa că cine i-a ratat pe austrieci la Rockstadt Extreme Fest a avut ocazia să îi vadă în Club Quantic.

God Dethroned e formația care a dat naștere metalului extrem în Olanda. Cu o activitate de aproape 30 de ani, dar și cu mici pauze. De-a lungul istoriei God Dethroned, formația a experimentat și cu Black Metalul, însă în momentul de față cele mai mari influențe în muzica lor vin din partea de Melodic Death Metal.
În cele 3 decenii de activitate mulți dintre artiștii scenei metal din Olanda au făcut parte din God Dethroned sau au colaborat cu trupa. Printre aceștia se numa și Arien Van Weenebeek sau Isaac Delahaye din Epica.

Nordjevel e un nume nou pe scena Black Metal europeană, însă că orice formație din Norvegia, potențialul trupei își spune deja cuvântul, artiștii urcând pe scenă cu nume importante ale genului. Bazele formației au fost puse de artiști care au colaborat sau încă mai colaborează cu formațîi importante ale scenei Black Metal precum Doedsvangr, Ragnarok, Dark Funeral, Morbid Angel sau 1349. Până acum au lansat 2 materiale, un album și un EP, ambele primite foarte bine de presă de specialitate precum și de fanii genului.
DarkRise vin din Elveția și activează pe scenă din 1998. În cei 20 de ani de activitate au lansat 5 albume și au fost în turnee atât în Europa cât și în Statele Unite alături de formațîi precum Obscura, Melechesh, Nile sau Impaled Nazarene.

Per total, a fost un concert pe cinste așa cum ne-au obișnuit cei de la Metalhead și cărora dorim să le urăm “la cât mai multe concerte” și cât mai multă bere (preferibil rece!!). Rock on!!!

0 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published.