Forests Without Frontiers party & interview

Forests Without Frontiers party & interview

Primul eveniment Forests Without Frontiers avut loc pe 28 Septembrie în Cluj, la Form Space, cu scopul plantării a 50.00 de copaci într-o rezervație naturală din România.  Focusul evenimentului a fost acela de a evidenția problema majoră a defrișărilor la nivel mondial, cu precădere în România, iar îndemnul a fost de a îi încuraja pe fiecare să facă o schimbare. Evenimentul a fost susținut internațional, câțiva artișți atât locali cât și străini iar noi am fost acolo pentru a imortaliza momentul și a află mai multe detalii, pe care le vom împărtăși în următoarele rânduri. Am avut deosebita șansă de ale pune câteva întrebări, pe care le regăsiți mai jos.

În Cluj, concertele au fost susținute de Nico de Transilvania, care ne-a întâmpinat cu energie și flyere ecofriendly, Blanilla și Evil Nine.

Blanilla a întrat primul și a început set-ul în forță, pregătindu-ne pentru Nico, care a susținut set-ul următor. Efectele vizuale nu au întârziat să apară, însoțite de mesajul „We Need To Plant Trees” (pics) Deși Blanilla ne-a distrat și energizat,  Nico ne-a conectat cu natură, set-ul ei având tente tradiționale, despre care veți află mai multe în rândurile ce urmează. Evil Nine a încheiat seară, menținând energia cu care ne obișnuisem, cu un zâmbet larg pe față care demonstra că era exact unde-și dorește, făcând exact ce-i place. Aceștia au fost simpatici, iar după terminarea set-urilor ne-au lăsat să le rapim câteva minute pentru a ne acordă câte un mic interviu, pe care le voi transcrie mai jos.

I:De unde a venit ideea și ce te-a inspirat în formarea unui eveniment „de așa natură”?

N: Ideea Forests Without Frontiers?

În primul rând, ca DJ m-am gândit că aceasta este o modalitate foarte bună de a inspiră oamenii să se implice în genul asta de
proiect, deoarece pe ringul de dans oamenii întotdeauna se unesc, fiind un fel de gateway ce-ți permite să te conectezi cu alți oameni, indiferent de etnie sau cultură. Iar ideea de a plantă păduri este o chestie în care ar trebui să ne implicăm la nivel global, iar alegerea de a susține proiectul în România este datorită faptului că de aici provin, aveam concerte în țară și mi s-a părut o idee bună.

I: Obstacole întâmpinate de-a lungul organizării?

N: M-am bazat în principiu pe partenerii din țară, căci ei s-au ocupat în mare parte de organizare. Obstacole nu am prea întâmpinat, deoarece Form Space au fost foarte deschiși la acest concept, ceea ce e un lucru bun. Tom (Evil Nine) este ambasador în proiect și a venit să mixeze special pentru acesta, este de asemenea co-producător la piesă mea „Hai după surori” și și-a donat pentru proiect toate drepturile de autor, deci ideea a fost să avem artișți care vor să facă ceva, iar noi că DJ asta facem, mixăm.

I: Ne poți descrie legătură dintre muzică ta și eveniment?

N: Eu mixez muzică din întreagă lume iar albumul meu are elemente din întreagă natură, piesele mele fiind astfel legate în mod direct de această. Avem elemente înregistrate în Munții Carpați, pe piesă Ciuleandra am înregistrat fluierul în codru, iar dacă pădurile ar dispărea, aceste sunete nu ar mai fi la fel.

I: Cât din goal-ul de 50.000 de copaci plantați ați reușit sau credeți că veți reuși să plantați?

N: Până acum, dar mai avem 5 săptămâni de proiect și încă nu am lansat crowdfunding-ul care sper să iasă curând, avem 15.000. Deci oricum o să plantăm ceva.

I: Mențiuni speciale?

N: În primul rând Form Space, care sunt host, avem parteneri de la Mox, de la festival, Claudiu Șulea care ne-a ajutat foarte mult, Partipipal Bucureșți, avem câțiva parteneri, nu mulți, însă este un proiect nou deci pentru început este foarte bine.

Interviul cu Nico de Transilvania a fost urmat de Tom, de la Evil Nine, care a scos încă de la început partianimalul din el și s-a încurajat cu un shot de palincă, pentru a intra mai bine în atmosfera tradițional românească.

[Tradus din Engleză]

D: Pentru început, „Evil Nine”, dar pentru o cauza bună. Ce te-a făcut sau
inspirat să fii parte și cum te-ai implicat direct în acest proiect?

T: Păi, sunt parte din proiect dinainte să înceapă, stăteam cu prietena mea Nico și făceam niște piese, însă nu pot să-mi asum creditele, ea a fost cea care a format această idee bună. Vorbeam despre cum ar fi o idee bună să luăm industria muzicală din România și să facem ceva mai mult, ceva autentic care să ajungă la suflet. Și vorbind despre toate ideile acestea, despre pădurile de lângă Cluj și din țară, totul a avut un curs natural, s-a format o continuitate care a dus la această idee. Toți ar trebui să plantăm copaci, ar trebui să existe mai multe proiecte de acest gen în toată lumea, iar faptul că noi putem lua parte la asta este un lucru bun.

D: Vezi proiectul mergând mai departe? Cum îl vezi decurgând în cinci ani? Te vezi pe ține în continuare în proiect peste cinci ani?

T: Da, adică, mereu o să ajut cu orice pot, cred că e important, știi. Sincer, cred că muzică ocupă o mare parte din viață oamenilor, iar dacă poți atrage atenția oamenilor prin asta pentru așa o cauza, e bine.

D: Deci, tu, ca parte din organizarea Forests Without Frontiers, ce obstacole ai întâmpinat?

T: Sincer, nu știu să-ți spun având în vedere că a însemnat să-mi revăd prietenii în Cluj și să pun muzică.

D: Okay, care este legătură dintre muzică ta și Forests Without Frontiers?

T: Cum am mai spus, în mare parte totul a pornit de la prietenia mea cu Nico. Noi facem muzică și cred că asta ne leagă de natură, cred că simplul fapt că toate lucrurile astea se întâmplă au fost un impuls pentru a lua parte la proiect. Toți ar trebui să ne implicăm.

 

Cu Blanilla nu am reușit să stăm de vorba, însă cred că Nico și Tom ne-au oferit destul de multe informații, confirmându-se faptul că planeta are nevoie de ajutorul nostru. Așa că, dacă doriți să ajutați, aveți ocazia să participați la următoarea etapă a proiectului ce va avea loc la Bucureșți, dar și pe site-ul Forests Without Frontiers.

Vezi galeria foto by Dorin aici.

Până atunci, noi mulțumim organizatorilor pentru șansă de a lua parte la acest eveniment și va așteptăm la București.

Interviu și articol de Iulia Mierliță.

0 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published.