Vest Fest 2019: Xzibit, Subcarpati si multa nebunie

Vest Fest 2019: Xzibit, Subcarpati si multa nebunie

Așa cum ne-am obișnuit, încă un an, încă o ediție Vest Fest, iar de data aceasta au venit cu un line-up ambițios care include nume mari din industria rap-ului precum Phunk B, Cedry2k și pentru prima dată în Timișoara și a doua în România, Xzibit. Nu aveam cum sa ratam asa ceva asa ca noi am fost acolo să surprindem toate detaliile!

Prima seară de festival a debutat cu Squatting Slavs in Tracksuits, care au pus în scenă un act la care noi am asistat în premieră, o petrecere pentru iubitorii de hardbass, adidas si tigari cu filtru rosu. Aceștia au fost urmați de Phunk B, Cedry2k și Subcarpați, care s-au ridicat la nivelul așteptărilor noastre și au revenit în fața publicului cu un show energic și vesel, dând startul la 3 nopți pline de distracție! Seara s-a încheiat cu S.A.R.S. Band, pentru prima dată în România, făcându-ne să privim concertul din ‚Perspektiva’ lor!

Seara a doua s-a desfășurat cu energii la fel de bune ca și prima, neacordând publicului nici măcar un moment de pauză. Concertele au început cu DJ Kuky & MCX Woodie, urmați de Megga Dillah & Lion Riddims, Tranda, Alan & Kepa, care „au dat de a sarit sala”, Paraziții, și în încheiere, Dub Pistols, care ne-au trimis acasă și mai bine dispuși, și cu zâmbetul pe buze. Și în ultimul rând, dar nu cea din urmă, seara a 3-a, cea mai așteptata!

Ne-am distrat la Battle MC Showcase, privind lupta în rime dintre cei 4 participanți, interacționând atât noi cât și publicul în momentele în care a trebuit să alegem cine urmează să câștige, apoi atmosfera a fost întreținută de Exile, Mimi și DJ Flama urmați de El Nino și Zale care ne-au încălzit pentru ce avea să urmeze.
Xzibit și-a făcut simțită prezența in ultimele momente ale festivalului, concertul lui fiind deschis de Ras Kass, James Savage, Demrick și  Problem susținuți de DJ Hoppa, care au încins atmosfera, având grijă să nu ne ieșim din stare! Aceștia au adus ‚The West Coast Takeover Tour’ în Timișoara și ne-au făcut pentru câteva ore să ne simțim la ei acasă cu un show tipic American. Headliner-ul festivalului a încheiat concertul cu piesele bine cunoscute de noi toți, purtându-ne într-o călătorie înapoi în copilărie și amplificând bună starea creată de restul trupelor ce au constituit lineup-ul acestei ediții Vest Fest!

Cea de a doua scenă din cadrul festivalului, ,Cardio Stage’ ni i-a prezentat pe Prozacel, Boske, Spasmo și încă câțiva însă publicul a fost mult prea încântat de lineup-ul mainstage-ului. Sperăm că în edițiile următoare publicul se va împărții egal și distracția va acapara tot perimetrul festivalului!

Pe lângă partea artistică, cinemateca din curtea complexului și câteva mici detalii ce necesită puțin mai multă atenție, spre exemplu luarea în considerare a unei limite de vârstă și fumatul indoor, care ar îmbunătății totul din punct de vedere al siguranței (și a copiilor, și a noastră), Vest Fest chiar ne-a încântat cu preluarea inițiativei eco-friendly de a înlocui mare parte din plasticul folosit cu carton, inițiativă ce sperăm să fie preluată de toate festivalurile din țară!

Trăgând linie, după ce am făcut toate calculele, ediția a IV-a Vest Fest a fost una reușită, ambițioasă și prietenoasă, iar noi abia așteptăm să aflăm ce ne așteaptă anul viitor!

Totul a fost imortalizat de către Dorin, iar pozele le găsiți pe pagina de facebook!

Album ziua I

Album zilele II & III

 

0 Shares