Music Outdoor Experience: experienta de un miliard de stele!

Music Outdoor Experience: experienta de un miliard de stele!

Music Outdoor Experience 2019, sau MOX, așa cum este cunoscut de către fanii săi, a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 8.  Radikal Guru, Vița de Vie Acu2tic, Utah Jazz, Mc Xander, Silent Strike au fost doar câțiva din artiștii ce au urcat pe cele 2 scene din inima munților, sus, la Valea Drăganului.

The music. The outdoor. The experience. Music Outdoor Experience este mai mult decât un festival de muzică. E este o stare de spirit, un mod de a fi. Este locul unde ești mai aproape de stele, mai aproape de sine și de cei din jurul tău, locul în care lași grijile lumești deoparte. Departe de mașini, departe de asfalt, departe de semnalul telefonului mobil. MOX te aduce mai aproape de natură, de esență.

Music Outdoor Experience

Am pornit în gașcă spre Music Outdoor Experience, cu 2 mașini ticsite cu de toate: corturi, scaune de camping, umbrare, saltele, haine groase, haine subțiri de ploaie și cu Foxy, cățelușa noastră, ce avea să participe pentru prima dată la Music Outdoor Experience. Și anul acesta am făcut parte din echipa de organizare (acces), iar emoțiile nu au întârziat să apară.  Mi se strage inima când mă apropii de Art 1000, base camp-ul unde începe accesul în festival și văd zonele unde se defrișează fără milă.

Am avut același drum de 8km care separă base camp-ul de festival, cu microbuzele care de data aceasta te lăsau un pic mai jos de fest, impunțndu-ți o frumoasă plimbare de aproximativ 15 minute prin pădure. Dar ca de obicei, odată ajunși în festival disăar toate problemele.

De data aceasta am parcat mașinile lângă restaurant și am așteptat cuminiței transferul cu Mox Mobilele. Care sunt, dealtfel, uber cool:

MOX Mobilul

Primul pas a fost să ne montăm corturile și zona de “vile”, așa cum am denumit ceea ce avea să ne fie casă pentru următoarele 5 zile. Trebuie să mărturisesc faptul că Foxy a fost cea mai fericită în natură, laolaltă cu noi. Aerul curat și priveliștea te fac să te întrebi de ce nu petreci mai mult timp în natură!

Music Outdoor Experience

Music Outdoor Experience este festivalul care nu te iartă dacă ai uitat ceva important acasă, cum ar fi, de exemplu, hainele impermeabile, bocancii, sau sacul de dormit. Din păcate, pentru că am și lucrat, nu m-am bucurat pe cât mi-aș fi dorit, însă garantez că este modul ideal de a petrece câteva zile, măcar o dată pe an.

Joi seara am avut o primă supriză muzicală: MC Xander, pe care l-am comparat cu un Dub Fx rastafarian. Lovely! Pentru că totul s-a întâmplat în vârf de munte, iar în aceste condiții se mai întâmplă anumite defecțiuni tehnice, sus numitul artist a avut parte de o pană de curent. Dar acest lucru nu l-a împiedicat să continue show-ul cu un freestyle în care i-a implicat pe toți cei prezenți în fața scenei. Goose bumps all over!

Festivalul a avut 2 scene: pe cea principală și pe cea din pădure. Mi-a fost greu sa aleg între ele, dar într-un final frigul a aut ultimul cuvânt. Nu credeam că poate fi ataât de frig, chiar și la munte, vara, însăm voila. Joi noapte am tras unul dintre cele mai puternice friguri pe care le-am trăit vreodată, așa că după ce am țopăit am fugit la somn, în cort. Vineri a adus cu sine și câteva raze de soare care au fost, poate, cele mai așteptate vizitatoare ale Music Outdoor Experience.

Music Outdoor Experience Jenga

Ploaia și frigul nu au oprit Moxienii din misiunea de a se simți bine, așa că, bipezi și patrupezi, lalolată, au petrecut timp în aer curat și muzică bună.

Sâmbătă seara a fost cea mai activă seară pentru noi. Vița de Vie au dat startul serii pe scena principală MOX cu un concert acustic, când au și comunicat destul de bine cu publicul.

Seara a continuat cu un super concert marca Argatu’. Nu cred că există un loc mai potrivit decât Music Outdoor Experience pentru concertele Argatu, Subcarpați sau Culese din Cartier. Mi s-a făcut pielea de găina la fiecare melodie și mi-am dat seama că trebuie să fac ceva să fiu mai aproape de natură. Surpriza a venit odată cu prezentarea unui nou material, încă în lucru, by Argatu. Și sincer mi se pare nebunesc de bun!

Sincer nu știu când a zburat timpul, s-a mai dus o ediție MOX, iar noi ne pregătim și de încă un Electric Castle. Time Flies. Ce să vă mai spunem? You have to see it to beleive it. Nature, Music, Good Food, Super people! Așa că ne vedem la anul, MĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂI!

Vezi galeria foto aici

Vezi cum a fost si  la MOX 2018 aici.

0 Shares