Neversea 2019: briza marii, dans nebunesc si dureri de picioare

Neversea 2019: briza marii, dans nebunesc si dureri de picioare

Unul dintre festivalurile noastre favorite, Neversea, a dat startul verii cu cea de-a 3 a ediție de la malul Mării Negre. Timp de 4 zile și nopți de poveste am avut parte de 5 scene, muzică și activități pentru toate gusturile!

Deși încă în timpul săptămânii, fanii Neversea nu au întârziat să apară în valuri încă de joi seara. Startul a fost dat, la main stage, de Mahmut Orhan, ștafeta fiind preluată apoi de  Inna. Rapperul American G-Eazy a fost una dintre cele mai așteptate prezențe ale serii de pe scena principală a festivalului, dovada fiind țipetele de încântare ale celor aflați pe plajă. Fanii nostalgici  l-au așteptat pe ATB, care deși nu se afla pentru prima dată în România,  a încântat publicul pasionat de trance. La Temple, fanii techno au avut parte de un adevarat rasfăț, pentru ca la butoane s-a aflat Boris Brejcha cu a sa deja bine cunoscută mască venețiană.

Fanii Drum & Bass s-au bucurat din plin de scena The Ark, unde ardeleanul DJ Shiver a dat drumul la distracție, pentru ca seara să continue cu Nero și Rudimental.

Ziua de vineri a fost marcată de o sumedenie de nume mari din zone muzicale variate. Sean Paul a fost unul dintre cele mai așteptate momente de la main stage-ul Neversea. Deși nu a trecut mult timp de la concertul pe care l-a avut in București, jamaicanul a strâns lume gata de dans pe plajă. Setlistul său a fost o îmbinare între hiturile mai vechi și cele mai noi: de la No Lie, hitul sau cu Dua Lipa, pana la Got 2 Luv U, Mad Love, Cheap Thrills, Baby Boy, Bailando și mai nou lansatul Contra la Pared,  featuring columbianul J Balvin. A oferit publicului și un pic de freestyle, a trecut prin piesa cu Ed Sheeran, Breathe, Like Glue, continuând cu Shots & Wine, Boasty, succesul lui Wiley alaturi de Idris Elba și a încheiat, așa cum era de așteptat, cu Temperature. Marea de oameni doritori de Sean Paul a făcut deplasarea între scene aproape imposibilă așa că am rămas blocați acolo, pierzând, din păcate, concertul celor de la Chinese Man, despre care am înțeles că au avut un show memorabil. În ceea ce privește opinia personală legată de prestația lui Sean Paul, am putea spune că ne-am fi dorit ceva mai mult contact cu publicul. He kind of left us wanting more energy.

Will Sparks nu a dus lipsă nici pe departe de energie, prezența sa a fost pur și simplu explozivă.  A mai inclus si cateva clasice, a bagat si un pic de Armin cu Blah Blah Blah, și nu ne-a lăsat să ne tragem sufletul nici o clipă. Trăiam începutul unuia dintre cele mai intense exerciții de cardio, extins pe  durata a 4 zile consecutive. Extazul publicului s-a manifestat la piesele foarte cunoscute, precum Bad Boy a lui Billie Eilish și la un sit down clasic, cu care ne vom întâlni și mai tarziu, la The Ark, în setilistul lui Valentino Khan. Dar deja se cunoaște faptul că artiștii adoră acest tip de interacțiune cu publicul și îl folosesc cu fiecare ocazie.

Afrojack a fost adevăratul vestitor al diminineții. Olandezul nu s-a lasat mai prejos față de prezențele sale în România de până acum, de la Untold, sau Neversea și ne-a oferit un show pe cinste.  Am trecut printr-o serie întreagă de hituri: The Middle, Hey Mama, Blah Blah Blah, You Don’t Know Me, One Kiss, Rockstar, Old Town Road, Tik Tok, Take Over Control, Titanium și Hey Brother, totul spre delirul publicului, care a reacționat de fiecare dată dansând din ce în ce mai tare și sărind cât  mai sus. Rasăritul ne-a prins pe plajă, cu Afrojack care a mărturisit că a fost prima dată când a pus muzică până la răsăritul soarelui. Probabil că era cazul, așa că ne bucurăm că această primă dată a fost la Neversea.

Neversea Fun

Culese din Cartier au făcut un show abosolut senzațional la The Ark, unde s-a țopăit și cântat până la extenuare. Suntem mereu fericiți când vedem cât de mult cresc Brigada Culese din Cartier  și familia Subcarpați și cum păstrează și mențin viu folclorul românesc. Mărturisim că de fiecare dată când îi ascultăm ni se face pielea de găină.

Ziua a treia a fost deschisă de Manuel Riva, însă Delia a fost cea care a încins atmosfera la main stage. Artista a apărut într-un outfit relaxat și a deschis seara direct cu Acadele, cât să ne îndulcească.  Ne-a dus pe la țară, cu noua ei piesă, pentru ca apoi să ascultăm Ramai cu mă-ta, Despablito, Gura ta, Se mărita Mona, Cine m-a facut om mare, Rămai, piesă în featuring cu The Motans, Vino la mine, într-un mix cu varianta celor de la Vița de Vie și Da, mamă.

Jessie J a intrat pe scenă cu vreo 15 minute întârziere față de ora anunțată inițial, și a deschis cu Do It Like a Dude. Concertul ei a fost presărat cu tot felul de momente cu sfaturi și experiențe personale, dar și interacțiuni cu fanii, care au fost destul de emoționante, trebuie să recunoaștem. Ba, mai mult, ne-a sfatuit să nu privim acest concert prin ecranele telefoanelor și să ne creăm propriile amintiri. Setlistul ei a inclus piese noi și mai vechi: Wild, Nobody’s Perfect, Burnin’ up, Play, Brave, featuringul cu Don Diablo si Bang Bang. Pe final, a coborat în mijlocul mulțimii, unde a dat mâna cu fanii și ne-a cântat Who You Are, Domino încheiînd cu Price Tag, pe care, evident, toată lumea a cântat-o cap coadă. În ciuda faptului că a fost un concert îndelung așteptat, unii fani s-au plâns că putea fi  mai bine, căci întreruperile ei sfătoase după fiecare piesă nu au picat mereu bine, iar ca sunet a fost acoperită un pic de instrumental. Dar nu poți mulțumi pe toată lumea, asta e clar.

Următoarele momente ale serii au strâns cele mai multe comentarii și stârnit nenumărate controverse– primul a venit de la KSHMR, care în mijlocul setului a băgat Noi suntem romani a lui Furdui Iancu, spre încântarea publicului prezent. Cel de-al doilea moment comentat, controversat și contestat al serii, a venit de la Salvatore Ganacci. Suedezul de origine bosniacă este cunoscut ca fiind un excentric, însă a reușit să își divizeze publicul român în două pentru că a considerat că un minut de manea a la Adi Minune a fost o idee bună. Publicul fie a cântat, fie s-a oripilat la auzul unor  asemenea ritmuri, ceea ce a stârnit a doua zi o mulțime de discuții în on-line și a devenit, bineînțeles subiect de știri. Care a fost scopul său real, de a enerva, provoca sau contraria, nu vom ști niciodată. Evident, momentul cel mai așteptat al serii a fost Steve Aoki cu ale sale torturi, care a închis apoteotic ziua a treia de festival.

The Ark a fost zguduită de Grasu XXL & Guess Who, CTC și Deliquent Habits care au făcut niște show-uri bestiale, cântând odată cu publicul. Steagul DnB a fost ținut cu mândrie de Flux Pavilion și Andy C. O adevărată provocare pentru bietele noastre picioare.

Ultima zi de Neversea a inceput cu Gianlucca Vacchi, care chiar daca nu e DJ de profesie a reusit să țină lumea în priză la main stage. Au urmat cu success Offenbach și al lor moment live, pentru ca apoi Kadebostany să schimbe un pic ritmul. În tot acest timp, Macanache făcea lumea să cânte la The Ark, pregătind publicul pentru Paraziții. Baieții au cântat bine de tot și au foarte bine primiți de publicul Neversea, continuând seria de rap de la The Ark.

Distracția la main stage a continuat cu Lost Frequencies și cu întoarcerea  lui Aoki, care i-a ținut astfel locul lui DJ Snake. Acesta și-a anulat câteva concerte din weekend, inclusiv Exit și Neversea. La final, cifrele spun ca au venit peste 200 de mii de oamenii, cei mai multi fiind prezenți în timpul weekendului, ziua de joi aducând la malul mării peste 55 de mii de fani ai muzicii.

Dub FX a fost și el prezent la The Ark și ne-a impresionat, ca de fiecare dată, cu spiritualitatea sa. Fluxul de energie a fost hipnotizant, iar mulțimea a cântat la unison cu acesta.

Experiența de festival Neversea a inclus o listă impresionantă de activări variate, pentru toate gusturile. De la tatuaje temporare marca Flash Tattoos, piscine de bile pentru cei mici, roboței și tancuri de la Armata Română, o arcă în toată regula marca Raiffeisen, zone de chill, cinema în aer liber, pictură pe piele OverSkin și multe altele. Practic nu aveai cum să te plictisești nici măcar o clipă. Am postat un album foto în cazul în care vrei să vezi cum a fost overall-ul Neversea ca și setup și rămâi pe fază pentru video-urile 360 ce te vor aduce mai aproape ca niciodată de atmosfera Neversea.

Ne vedem la anul!

Articol by Alexandra Dragomir, post edit Andreea Centea

Vezi cum a fost anul trecut aici

0 Shares