Robin and The Backstabbers- ”Vladivostok II”

Robin and The Backstabbers- ”Vladivostok II”

Concertele de săptămâna asta s-au încheiat apoteotic, cu un concert superb Robin and The Backstabbers, care au lansat ”Vladivostok II”, album la fel de plin de sentimente ca toate celelalte albume ale lor.

Robin and The Backstabbers[RATB] sunt o trupă de pop-rock/rock alternativ, îndiințată de cei doi frați Proca, Robin-vocal și Vladimir-tobe. Aceștia s-au bucurat de succes încă de la debut, reușind să câștige mai multe premii dar intrând și fără prea mult chin în grațiile publicului, deosebindu-se atât prin stilul lor muzical, cât și pe prezența scenică. Robin este un personaj bizar, al carui evolutie o vezi de la show la show, mereu pregatit sa ne surprinda cu cate o replica sau expresie amuzanta.

Foarte multă lume. Prima dată la RATB în Cluj, iar fanii Clujeni sunt buni de backing vocals, cântă vers cu vers, atenți, fiecare melodie. Melodiile nu sunt niciodată interpretate la fel, ăsta fiind un alt lucru fascinant legat de Robin. Mereu le cântă diferit, mereu pare amuzat de reacțiile publicului la auzul versurilor, liniei melodice, dar interpretării diferite.

Concertul de weekend-ul acesta a fost sentimental. După cum spuneam, stilul lor muzical îi deosebește de orice altă trupă. Au cântat piese vechi, îndrăgite, și piesele noi, de pe album, care sunt, evident, superbe.

Sat după Sat, Spânzurătoarea Regală, Soare cu Dinți, sentimente, ură, iubire, Robin, înjunghiat pe la spate și, după cum a spus chiar el tot concertul, ”soarele mă-sii”. Într-o propoziție, ”Robin and the Backstabbers”, pe care dacă nu i-ați ascultat, ascultații, promit că nu veți regreta.

Dorin a fost, evident, din nou acolo ca să imortalizeze momentele și nu i-a scăpat nimic!

 

0 Shares